keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Kinkku-ananasmuffinssit


Löysin suolaisten muffinssien ohjeen pari viikkoa sitten Myllyn parhaiden sivuilta ja tekstissä Keväinen raparperi-vaniljajuustokakku kerroinkin niistä jo mutta nyt testattuani vähän eri vaihtoehtoja ehdottomaksi suosikikseni on tulleet kinkku-ananasmuffinsit. Näitä on tullut tehtyä jo todella monta kertaa, koska ne ovat niin helppoja ja nopeita. Viikonloppuna yksi vieraistani oli kasvissyöjä, joten jätin vain kahdesta muffinssista kinkun pois. Erilaiset muffinssit on helppo erottaa erilaisilla vuoilla. Itse laitoin kinkuttomat muffinssit söpöihin siilivuokiin.

Resepti on edelleen kopio Myllyn parhaiden ohjeesta mutta tässä juuri itse käyttämäni aineet:

Suolaiset muffinssit:
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
paprikajauhetta
valkosipulijauhetta
chiliä
1 tl suolaa
1-2 rkl meiramia
1-2 rkl persiljaa
100-150g kinkkua
1 prk ananasmurskaa mehuineen
100 g juustoraastetta
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 dl kolmen juuston kermaa
½ dl ruokaöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja loput aineet keskenään ja sen jälkeen yhdistä. Paista muffinsivuoissa 225 asteessa 15-20 min.

Haastan sinutki kokeilemaan ohjetta ja kertomaan, mikä makuyhdistelmä oli mielestäsi paras. Vaihtoehtoja on loputtomasti.


Muutama vuosi sitten törmäsin töiden varjolla pestopatonkeihin ja siitä asti niitä on näkynyt myön minun kahvipöydässäni säännöllisin väliajoin. Niiden valmistaminen on niin helppoa ja nopeaa, että yllätysvieraatkin saavat niistä suolaista kahvin kyytipojaksi. Koristeluun en ole jaksanut panostaa mutta ei sekään paljon vaatisi.

Pestopatongit:
Esipaistettua patonkia
Pestoa

Leikkaa "raa´at" patongit palasiksi ja levitä pesto niiden päälle. Halutessasi voit lisätä myös hieman juustoraastetta tms. pinnalle. Laita patongit uuniin siksi aikaa, kuin niiden pakkauksessa oleva ohje neuvoo.

Helppoa ja niin hyvää!


1 kommentti:

  1. No onpas kätsyä että näiden muffinsien ohjekin löytyy nyt täältä niin pääsen tekemään meille rantaevästä. :)

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!